„И јас сум хулиган/ка!“

Фотографии од Шарената револуција на 25 мај 2016.

Историјата на уметноста памети секакви примери: на непотизам, на фаворизирање, на расипништво, на кражби … ама мислам дека ова што ние го живеевме овие години е нешто ненадминато.

26.05 13:31

Ги молев полицајците да не ме претресуваат. Ги молев да ја игнорираат дрогата. Само пушти ме да одам на рехабилитација, човеку.

26.05 10:49

Во моментите на преосетливост се чини дека секој облик нешто брани. Ама што има тука да се брани, негодуваме, кога ѕидот се руши...

26.05 04:00

Лидија Димковска ја избра песната „Жената совозач“ од Јовица Ивановски.

25.05 12:46

Дури кога различните идеи и ставови се судираат, тоа се случува за да се роди нов квалитет, а не да се поништуваат меѓусебе. Тоа е така бидејќи Шарената револуција не се бори за власт туку за поквалитетен живот.

25.05 10:23

Продолжуваат граѓанските протести во Скопје, но и во голем број градови во внатрешноста, а Шарената револуција добива сè поголема поддршка и од дијаспората.

25.05 09:40

Секое четврто домаќинство има соба само за предмети што никој не ги користи; едно просечно британско семејство во својот дом има  такви предмети во вредност од 3.540 фунти.

24.05 12:58

Острото прашање го поставил еден новинар на Пара вести, и тоа одело директно кон Груевски.

24.05 12:31

Со хајката против оние кои се спротивставуваат на власта и кои ја критикуваат власта, медиумите всушност го загрозуваат правото на слободно изразување и правото на собирање на луѓето.

24.05 03:41

Ако го исклучиме меѓународниот фактор, во моментов Шарената Револуција е всушност и единствениот Ургентен центар кој фактички ја спасува државата.

23.05 15:24

Музички спот

Be Brave e песна на My Brightest Diamond од албумот All Things Will Unwind, која е директен одговор на неправдите во светот, напишана со надеж и поттик за акција. Кои сме ние, ако сме рамнодушни кога се соочуваме со трагедија?

Sorry, you need to install flash to see this content.

Препорачуваме

Свечениот фустан од мајчиниот желудник

Батлер со рендгенските раце ќе ви го извади мозокот и на негово место ќе стави аквариум полн со шарени јазични црви.

Нелуѓе од другата страна на барикадата

Како е можно цели институции да се движат цик-цак, како во анимиран филм или забрзана нема филмска бурлеска?

(ВИДЕО) Мехмети: Чавков џабе снимаш, не се плашиме, ќе ви шараме сè по список

Ние овде и сега ја пишуваме историјата на граѓанска Македонија, на праведна Македонија, на Македонија во која криминалците одат во затвор.

Напредок

Трчаме во кругот,/ водиме натпревар меѓу милоста и алчноста./ И сѐ што имаме е вишокот, / уште повеќе од потребното

ОкоБоли главаВицФото