Боли глава

Инцидент на историјата

Хемијата меѓу Груевски и Караманлис е најлошото што го видел некој некогаш. Да ги имате овие двајца лидери на две критични позиции во исто време е еден вид инцидент на историјата. Сè што произлегува од нивната работа е многу фрустрирачко и не води кон решение.
Брус Џексон, одговорен за НАТО-проширувањата

25.03 11:15
Легнување и станување со Македонија

„Јас легнувам и станувам со Македонија.“
Ѓорѓе Иванов, изјава при дебатата на претседателските кандидати во ТВ Сител

20.03 11:58
Предизборна клетва

„Тие што мислат добро, добро ќе ги снајде. Тие што се лоши со лошо им се враќа и злото ќе ги следи до седум поколенија.“
 
Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Могила

19.03 14:01
Космодиск демократија

„На реклама за космодиск викаат шашаво изгледа, ама функционира. Нашава демократија е како космодиск демократија - на некого може шашаво му изгледа, ама Македонија функционира.“

Ѓорѓe Иванов

извор: А1 телевизија, 26.02.2009

19.03 13:45
Антика и антиквизација

„Антиквизацијата е алиби на некој што го вади овој процес од неговата главна линија. Тоа е за луѓето што пијат „антика“ во кафеана. Тоа е сигнал на немоќ на одредени луѓе да се соочат со реалноста.“

Ѓорѓе Иванов

Изјава дадена на ТВ дебата на телевизија Телма

19.03 13:39
Заглавен лифт

„Па не оддалечија, затоа што како што спомнав  додека другите со леснотија тоа го правеа и влегоа во лифтот и лифтот  ги однесе во ЕУ и НАТО нашиот лифт го заглавија. Сега сме ние во еден заглавен лифт, блокирани сме и имаме некој статус на блокирана земја, тука е сега големата опасност...“

Интервју на Ѓорге Иванов на Радио Илинден во мелбурн, 15 февруари 2009

19.03 13:36

Нема инвентивност, едвај чекаат бисер од мене, па да ловат. Нека излезат со визии и концепти, а не со чаршиски муабет.
Ѓорѓе Иванов

16.03 13:18
1
Фрчко „костоломац“

Ја буткаат варијантата како да ќе владеат 100 години. Нив ќе им се случи напролет крах. Ние нема да им дозволиме до пролет. Ние на 22 март мораме да им скршиме нога.
(изјава на митингот на градскиот плоштад во Прилеп, 02.03.2009.)

13.03 15:38
Хуманитарен автогол

 Ги замолив сите мои студенти да му помогнат, бидејќи човекот е сепак поранешен амбасадор, политичар, и на што ќе личеше тоа да не ги собере потписите, да го исмејуваат.
Ѓорѓе Иванов
(Изјава по претседателскиот појадок во Тетово, 12.03.2009)

12.03 12:15

Препорачуваме

Плакатите на Скопскиот џез фестивал: „Компликувај едноставно!“

Со изложба на плакати вечерва во МКЦ почнува 40-иот Скопски џез фестивал.

В недела, изборот ќе биде рационален

Традиционално, македонското „изборно“ општество е прилично дисциплинирано и демократски одговорно.

Абортуси кога полот не одговара: Проблем за кој патријархатот треба да се освести

Проблемот со абортуси за полова селекција е причина да се освестиме за сериозноста на проблемот со недоволно ценетите ќерки, жени и девојки.

Емоциите и класната борба

Новиот вид политика се бори да пронајде начин за прилагодување на политичките институции од 19 век; тоа е една од причините зошто младите луѓе не учествуваат во реалната политика.

ОкоБоли главаВицФото