Војната мора да се донесе во Русија

19.02.2024 11:06

Ако Украина не успее, ќе биде страшно. Милиони Украинци ќе ги напуштат своите домови и ќе ја загрозат кохезијата на Европа. Тоа исто така ќе покаже дека Западот не е во состојба да спречи диктатор како Путин, кој бесмислено жртвува стотици илјади свои војници во ужасно крвопролевање. Токму затоа на Русија мора да и се покаже дека не може повеќе да продолжи на овој начин. Русија мора да го признае правото на постоење на своите соседи. Војната мора да се донесе во Русија. Руските воени локации и командни штабови да бидат уништени.

Родерих Кизеветер, германски пратеник (ЦДУ), Дојче веле, 19.02.24.