„Сега ти среде црни ноќи ќе одиш да пречекаш пасоши на граница“

23.02.2024 19:46

Замислете состанок на кој некој кому му даваш грдни пари за да ти води односи со јавност ти вели: „сега ти среде црни ноќи ќе одиш да пречекаш пасоши на граница, со сите моди и обавезно ќе се сликаш, тоа ќе ни донесе повеќе гласови, ќе растуриме.“
И ти со воодушевување викаш: „леле, одлична идеја! Одам!“

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 23.02.24.