Немаме друг избор освен да го окупираме Брисел

19.03.2024 14:33

На Западот започнуваат војни, уриваат светови, прекројуваат граници и пасат како скакулци. Ние Унгарците живееме поинаку и сакаме да живееме поинаку. (...) Ако сакаме да ги зачуваме слободата и суверенитетот на Унгарија, немаме друг избор освен да го окупираме Брисел.

Виктор Орбан, унгарски премиер, во говор; Дојче веле, 16.03.24.