Програма на КСП Центар-Јадро за април 2024

01.04.2024 15:02
Програма на КСП Центар-Јадро за април 2024

Пролетта во КСП-Центар Јадро донесе многу настани, сончеви денови и сезонски алергии. КСП Центар Јадро започнува со априлската разнолика програма во која секој може да најде свое катче за уживање и културно дегустирање.

„Rib or All Parts Matter of Fact” - изложба на Аница Бебиќ и Тома Димовски (2 април, 12 часот)

Концерт на Дина Марковска (флејта) и Јована Удовиќ (виолина) (6 април, 18 часот)

„Мојот сон” – промоција на автобиографија д-р Џемиле Берат (7 април, 12 часот)

„Љубов во топка” – промоција на книга на Ана Јовковска (11 април, 19 часот)

Читачка група – воведно јавно предавање на Катерина Шекутковска(16 април, 19 часот)

Интердисциплинарна работилница за движење, тело и глас со Искра Шукарова (20 април)

„Црвено училиште” – изложба на Дубравка Угрешиќ (26 април, 19:30 часот)

Во рамки на програмата на КСП-Центар Јадро, во период од 6 март до 31 мај ќе се одржат и две „Артс Хаб” работилници.

Една од нив е работилницата современа уметност на тема Одржливи заедници под менторство на авторот Никола Узуновски која ги опфаќа темите на екологија, климатски промени и одржлив развој.

Втората тримесечна работилница насловена Вештини за оживување на авторката Клелија Живковиќ е проект кој се обидува да даде одговор на современото прашање: Дали постои поубав и пожив свет кој можеме да го создадеме?

Извор:https://centarjadro.mk

ОкоБоли главаВицФото