Психолошки фотографски пејзажи

11.04.24 12:10

Фотографката Брук Дидонато од Остин, Тексас, ја истражува загубата и последователното редефинирање на домот преку практиката на автопортретирање.

Преминувајќи ја линијата помеѓу секојдневното и апсурдното, секоја фотографија деконструира лично искуство, прикажувајќи го разбирањето на ДиДонато за домот како место на удобност, но и на турбуленции.

„За разлика од бизарните и често неверојатни сценарија, сликите остануваат втемелени во познати домашни поставки”, објаснува таа. „Крајниот резултат е серија психолошки пејзажи кои се одразуваат на личниот идентитет, односите, превирањата и промените кои се неопходни за да се оди напред”.

Извор: https://www.booooooom.com

Слични содржини

Фотографија / Уметност / Око
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Наука / Око / Историја
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Наука / Око
Фотографија / Екологија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото