Елитите имаат консензус дека остануваме во калта

29.04.2024 12:04

СДСМ ко едвај да чекаше да изгуби. Чудо? Не се ни трудеа нешто. Стево умира од досада на дебата на МТВ. Нивни интелектуалци мљацкаат на коктели уште пред месеци и ми викаат „а бе они ќе победат, ама не се секирај, ќе гласаат за Уставни“.

Борба? Ма нее. Изгледа мрза ги фати.

Нема везе, ние тераме со „новата рамка“ што ќе ја обезбеди Марјан Ѓорчев кој синоќе ни кажа дека ЕУ па може и ќе се распадне (ало! и да е така, тоа е геополитички центар; и да е друга структура и друго име, пак ќе е истата работа), а „рамката“ само што не е „преиспреговарана“.

Не бива од територијава држава. Нема кој да не' вади од паланкава; елитите имаат консензус дека остануваме во калта.

Катерина Колозова, Фејсбук, 25.04.24.