Петто издание на FAME'S Institute Unplugged сесии

13.05.2024 09:32
Петто издание на FAME'S Institute Unplugged сесии

На 15 мај, во мултимедијалниот простор „Котур” ќе се одржи петтото издание на FAME'S Institute Unplugged сесиите.

Овој уникатен концерт претставува прилика за првпат да се слушне класична музика на подрумската сцена во Котур и да се слушне одличната програма за камерна музика која ја подготвуваат студентите на FAME'S Институтот од различни европски земји, под менторство на светски реномираниот виолист Питер Барсони и диригентот Јоаким Бадиа @joaquim_badia, како дел од активностите во рамки на мајските семинари.

Влезот е слободен и концертот почнува во 20 часот.

ОкоБоли главаВицФото