„Вкрстувања”

13.05.24 10:15

Претставуваме една восхитувачка серија на фотографии на германскиот фотограф Вини Винтермаер. Винтермаер е роден во Германија, моментално живее во Сан Франциско, а своето време го посветува на работа на уреднички и уметнички проекти.

Проектот насловен „Вкрстувања” (Intersect) претставува серија фотографии кои ги доловуваат комплексните модели на траги од гуми на асфалтот:

„Нивната убавина и комплексност ме потсетува на апстрактни слики и калиграфија. Движењето на автомобилите снимено во слоеви станува случајна уметност. Фотографирани од птичја перспектива, линиите што се вкрстуваат откриваат разиграност наспроти ригидниот урбан пејзаж ”, вели фотографот Вини Винтермаер.

Извор: https://www.booooooom.com

Слични содржини

Фотографија / Квир / Око
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Око
Фотографија / Книжевност / Настан / Око
Фотографија / Книжевност / Око
Фотографија / Книжевност / Око

ОкоБоли главаВицФото