Гласачката машинерија трепка и чека по некоја трошка

20.05.2024 12:35

Настрана што при секое формирање влада треба срце да нѐ стрефи кога го слушаме бројот на министерства, агенции, институции, директори и директорчиња што се дел од сточниот пазар. Но кога ќе слушнам како партии си ставале на преговарачка маса епилози од судски процеси, оти им се в џеб, знаете, и судиите и процесите, па тоа е просто човек да го проколне денот кога се родил овде.

И уште медиуми мртви ладни си информираат за ова, судии молчат, молчат обвинители, граѓани тука-таму нешто ќе промрчат, гласачка машинерија трепка и чека по некоја трошка.

Мизерија!

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 20.05.24.