Цело сабајле пола Скопје немаме вода оти ЈП Водовод имало огромен долг кон добавувач!

22.05.2024 18:01

Цело сабајле пола Скопје немаме вода оти ЈП Водовод имало огромен долг кон добавувач некои си Енерџи Актив и тие дале наредба ЕВН да ги исклучи од струја по што Водовод бива и исклучен.

Јавно претпријатие во кое госпоѓата мајка на градот смени илјада и еден директор дошло до ситуација да должи на некоја приватна компанија, и оваа сега како казна, пазете - им гаси струја!

Во Енерџи актив некоја изгубена секретарка прво ми кажа дека сите се на состанок, а на прашањето дали имаат одделение за односи со јавност, што фирма се и од кога датираат на пазарот, ми спушти телефон.

Сепак, јас овде главната вина ја гледам во Водовод, јавно претпријатие кое си дозволува вака да менаџира со нашите пари!

Прво што сега треба да добијат е една групна тужба од сите нас како оштетени граѓани.

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 22.05.24.