Коцка

31.05.2024 17:06

Во ледена

стаклена,

во стаклена

кристална,

во кристална

шеќерна,

во шеќерна

замотана

ко бесценет камен,

ведрина

што катаден

ја клавам во утринско кафе.

Ја пијам наеднаш.

 

Изненадува

леснотијата

со која ми верувате.


Превод: Санде Стојчевски

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото