Слободна Палестина

05.06.2024 14:43
Слободна Палестина

 Една од петте книги што ќе бидат промовирани во БруталиСК на 06.06.24. е „Карикатури за Палестина“ од Омар Ал Абдалат. Овде пренесуваме 16 карикатури од книгата.

 


 

Омар Ал Абдалат (Omar Adnan Al Abdallat) е роден во Англија (1978), а живее во Јордан. Меѓународно е познат и наградуван карикатурист; јавен и мотивациски говорник; активист за социјални медиуми со повеќе награди; искусен предавач за креативна продукција, цртање, карикатури, креативно мислење, ангажман на социјални медиуми преку уметност; застапник за правата на жените и младите; активен член на Cartoon Movement и Tomato Cartoons; создал неколку ликови кои станале национални симболи и се поврзани со Јорданците и младите; објавил над 2000 карикатури и 500 видеа.

 

ОкоБоли главаВицФото