Во неговата математика минус и минус даваат плус

13.06.2024 10:32

Образложувајќи ја потребата од нови министерства, Мицкоски рече дека станува збор за „преспитување и рационализација со можност за спојување или укинување на одредени државни органи“. Значи, професорот објасни математички прецизно, како и секогаш кога објаснувал нешто и особено кога искажувал став.

Во неговата математика минус и минус даваат плус, па така и зборот рационализација значи повеќе. Повеќе гласови на избори, повеќе министерства. Поголема партија на власт, повеќе членови за задоволување на нивните потреби. Повеќе министерства, повеќе заменици-министри, повеќе кабинети, повеќе советници, повеќе соработници, повеќе коли, повеќе дневници…

Горан Михајловски, СДК, 07.06.24.