Никола Гелевски во разговор со Васко Маглешов

19.06.24 14:28

На 15 јуни 2024 во културниот центар БруталиСК во Скопје се одржа интересен разговор помеѓу Никола Гелевски, главниот уредник на списанието Маргина и порталот Окно, и Васко Маглешов, новинар на порталот Призма. Главната тема на разговорот беа двата важни јубилеи на книгоиздателството Темплум: 30 години Маргина и 15 години Окно. Но, се разбира, разговорот опфати и други теми, за современата историја, за нашето општество, културата, предизвиците...

Во продолжение ја пренесуваме седумдесетминутната снимка од разговорот.

Техничката реализација ја направи Небојша Гелевски, а техничка поддршка даде културниот центар БруталиСК.

Слични содржини

Книжевност / Култура / Настан / Историја
Општество / Книжевност / Култура
Општество / Култура / Историја
Книжевност / Култура / Настан
Општество / Активизам / Стрип / Култура / Уметност

ОкоБоли главаВицФото