Power up – женски поп арт

08.03.2011 15:29
Power up – женски поп арт

Неодамна во Kunsthalle во Виена беше поставена изложбата на поп арт дела во која нема ниту едно дело на Ворхол или Лихтенштајн. Станува збор за постановка која ги претставува припадничките на овој познат сликарски правец.

Погледнете ги нивните најпознати дела.

Christa Dichgans

Evelyne Axell

Mary Corita

Rosalyn Drexler

Jann Haworth

Dorothy Iannone

Kiki Kogelnik

Niki de Saint PhalleСлични содржини

Свет / Уметност / Филм

ОкоБоли главаВицФото