Морбиден порцелан

10.05.11 09:33

Кејт МекДауел создава несекојдневни уметнички скулптури од порцелан.

Нејзиното дело од една страна естетски е привлечно за окото, но од друга страна поседува одредена длабочина поради која се наоѓа на границата на морбидното, со оглед на тоа дека скулптурите ја истражуваат интеракцијата меѓу човекот и природата.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

ОкоБоли главаВицФото