Патници

01.06.11 12:43

Централното место во творештвото на францускиот скулптор Бруно Каталано (1960) го зазема патувањето.

„Патници“ претставува серија бронзени скулптури на кои им недостасува средишниот дел од телото, поради што нивните фигури изгледаат полувидливи.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

ОкоБоли главаВицФото