Луѓе и видео игри

13.07.11 15:38

Фотографот Филип Толедано во својот проект ги фотографира лицата на луѓето додека играат видео игри. Уште од 2002 г. тој се занимава со портретирање на една друга, понепозната и малку морничава наша страна.

За својата работа тој вели: „Никогаш не ме интересирале портретите на луѓе кои гледаат директно во фотоапаратот... Како да се прикажат скриените чувства и емоции? Оние особини што ги криеме од светот? Како да ги забележиме нив? Се прашував дали постои начин несвесно да се заскокотка човечката личност и истото да се пренесе на фотографија. Затоа, им дадов да играат видео игри, а тие ја покажаа својата скриена страна“.
 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото