Се руши Скопје 2014!

15.08.2011 12:15
Се руши Скопје 2014!

Од сигурни извори на теренот дознаваме дека лично градоначалникот Владимир Тодоровиќ утринава бил забележан на скопскиот плоштад Македонија во еден од багерите за рушење. Накусо симнувајќи се од багерот градоначалникот, пригодно облепен со прачки динамит преку целото тело, го означил стартот на рушењето со поставување динамит во фонтаната под кипот на „Воинот на коњ“. Експлозиите од плоштадот ги почувствувале и посетителите на кафеаните во непосредна близина на објектот, а делови од експлодираниот Воин во текот на денот биле пронаоѓани дури и во општината Гази Баба! Набрзо по рушењето на Воинот била срушена и Триумфалната капија, на општо задоволство на насобраниот народ кој со аплаузи и овации го наградил храбриот потег на градоначалникот.

„Во конкретниот случај имаме флагрантно кршење на законот за градба и истиот проект е изведуван спротивно на основниот проект”, подоцна во текот на денот изјави Владимир Тодоровиќ и најави кривични пријави за проектот „Скопје 2014“ („Космос“). Кривични пријави, покрај идејниот автор на целокупниот проект, Никола Груевски, заработија и неговиот изведувач, проектантот и градежниот надзор. Првиот затоа што иако знаел дека проектот отстапува од Деталниот урбанистички план, сепак ги изготвил скиците, а вториот не ги известил инспекциските служби за отстапувањата.

Според Тодоровиќ, главната причина да се рушат неколкуте згради од левата страна на Вардар, е отстапувањето во висината. Метар и 43 сантиметри над дозволената висина била една од причините зошто инспекторката од општина Центар дала наредба објектот да се руши, и покрај тврдењето на Никола Груевски дека со дозволата за градење од општината не му издале прецизни коти за висината до која може да се гради објектот.

„Во случајот на статуата Воинот на коњ, направена е друга крупна грешка (а зборот „крупна“ во случајов е благ збор); имено, скулптурата е за цели 40 метри пониска од очекуваната и најавуваната 66-метарска скулптура на Александар Македонски (а не „Воин на коњ“)“, изјави градоначалникот на Центар, Владимир Тодоровиќ и најави понатамошна безмилосна борба со урбаната мафија.

Главниот оштетен, Никола Груевски, во соопштение тврди дека градоначалникот Тодоровиќ има ставено потпис на Решението за локациски услови, Протоколот за регулациона, градежна и нивелациона линија со определување на површина за изградба и на Одобрението за градење, а веќе 15 дена се обидува да го урне проектот, ангажирајќи цела механизација. „Јасна е намерата тенденциозно, без никаква законска основа, да се нанесе штета лично на мојот углед и финансиски да се уништи инвестициската фирма „Аналитико АИ“ (филијала „Фамилија“), изјави Груевски и додаде: „Во слепата послушност за извршување на нечии наредби не се размислува ниту за евентуалната штета и на други субјекти или објекти во близина на комплексот“.

„Постапката за уривање на проектот „Скопје 2014“ („Космос“) е легитимна според сите законски прописи“, уште еднаш градоначалникот на Центар Владимир Тодоровиќ брифираше за тоа како инвеститорот Груевски градел спротивно на основниот проект. Според Тодоровиќ, градбата била различна дури и на измените на проектот што ги доставил инвеститорот, па според тоа требало целосно да се менува деталниот урбанистички план. Груевски тоа не го сторил. Денеска општината му го отфрлила барањето за измени на проектот. Тој соопшти дека и измените и дополнувањата на основниот проект коишто ги доставил Груевски не биле во согласност со Законот за градба и Деталниот урбанистички план.

Тодоровиќ додаде и дека Груевски имал некоректен однос и одбивал да ги прими документите кои му ги доставувала општината. „Претстојните очекувани лелекања, кукумјавчења и цмиздрења од страна на Никола Груевски воопшто нема да ме поколебаат во намерата да го срамнам со земја целокупниот незаконски проект „Скопје 2014“ („Космос“)“, решително изјави Тодоровиќ и мистериозно најави дека рушењето нема да се ограничи само на зградите и спомениците.

На барање на владеачката

На барање на владеачката партија и на инвеститорот, коалиционите партнери се согласија да одржат вонредна средба на 28 август 2151 година со единствена точка на дневниот ред: разгледување на новонастаната ситуација по рушењето на Космосот.

Окно = дно на дното.

Окно = дно на дното.

Окно - закон! Инаку, само

Окно - закон! Инаку, само врховниот пантократор (на Фамилијата) знае од под кој камен исползеле ваквите црви од типот на Ервин Ромел.

Надвор од заебанцијата,

Надвор од заебанцијата, текстов треба да послужи ко мала програма за идните што ќе треба да се расправаат со криминалите на изродбата... Сдсмаши, пенкалата у шаки и запишуј!

За сатира треба и малку

За сатира треба и малку фантазија и остроумност, инаку е бљувотина ко ова.

само нека е според прописите

само нека е според прописите и законите донесени и пропишани со уредбата на врховните кои и да се’. инаку, од денес, респект кон производите кои легално се продаваат во tinex & cosmos.

Кај ги чепнавте бе окновци за

Кај ги чепнавте бе окновци за 2014... ц,ц,ц,ц сега цела вечер око нема да можат да склопат!

:) стварно, леле мори мајко,

:) стварно, леле мори мајко, сега реванш ќе удрат на 8ми Септември со „триумфална“ коњаничка прослава, ножици и црвени ленти :)

Абе Коља, сОроспијо стара,

Абе Коља, сОроспијо стара, можеш само да му се фатиш на Букефал за мудата, „ма-да“ и за тоа си мал.

a ti koj si, da se pretstavis

a ti koj si, da se pretstavis za da moze i epitetite da sledat?

за инает на неколку граѓани

за инает на неколку граѓани од ѓорче петров, кои му донесоа 100 литри говна во контејнер, објаснувајќи му дека вардар има ова и она, има овде и онде, може да се влезе таму и ваму, но, нема вода, коце секое сабајле пред да оди на краварската фарма на пифтија доручек ги истражуваше длабочините на вардар, плакнејќи си ја усната шуплинка, гргара, гргргргргргр!, со своите просветителски нагони, тука негде на потегот македонска борба преку врби и очи куп камења куп мермер. гргргргргргр, пљук, гррррр, пљук. какви говна, ова да пиеш да се препиеш!, рече коце. грбачки си плифкаше околу тарабите, бетоните, дупките, гол пиштол, со фалусот дигнат, исправен ама и малкуцка подзакривен да не претеруваме. коце пливеше по текот на вардар напред и назад, во обид со неговите пропелери да седи под лаковите на камени, да се пофали дека може да седи под сенка. и тога, бабаУУУУ!!! БАМ; БАУ, БАБАБА рога.. БРАГАО, ШТРАНГ; ШТОНГ, се стресе се, освен што на коце му се доисправи. од големата експлозија, која освен чад и мирис, ги содржеше и самосвесните мадињата на букефал. скуплтурите експлодираа, а мадињата! ех, мадињата! тие летаа гушнати, стиснати, полни со материјал за оплод, генетската нишка во параболичен лет разделувајќи се во правец тек на вардар, нагоре, вурток, а другово надоле, аксиос; како хидра на два дела, се бакнаа за последен пат разменувајќи неколку нишки хромозоми точно над потегот каде што ќе бидат поставени врбите во вардар и како бомби се враќаа во врутоците на својата младости старост, директно над, а и за наша среќа над коцевата патека ГРГАРА, каде што овој грд-началник како да чекаше да биде оплоден, орално!, уста отворена, а не дај боже!, анално! но, си поиграа со сите, овие мадиња, ах, каде е сега никола, да се оплоди со материјалот што паѓа, тече, да му влезе. за наша среќа тој директно падна во фалусното цевче на коце. конечно 23 хромозоми, за среќа.

аф, аф, нешто ми падна во курето!, рече коце. НИКОЛА, НИКОЛА, курето!, продолжи, и гол пиштол, излегуење од ГРГАРА-ГОВНАРА, наместо у штала да музи, коце...

oh why oh why , this story

oh why oh why , this story #2014 aint trueeeeee???? JEBUS HELPAJ !!

На 150 метри од ВМРО. -

На 150 метри од ВМРО.

- Портирот: Нешто чудно голо брадесто трча... чука на врата у ВМРО. ХИИИИИ, гол дошол, О ЈЕЗУС! Ако дознае Александар!?
- Коце, не можам така да те пуштам во зграда, имаат состаноци.
- А нели ја вработив тетка ти..
- Епаа... ај добро ајде, чекај... сега!

2 минути

- Ставорски: Коце, види, дај оди болечи се... иииии Премиерот те замоли да доеш утре.
- Ама, Ставор...
- Александровиот глас: Ставрески, дефицитот на куроф дефицитот, и кинези и дупки и палми, ма сфе у курац нек иде, СТАВОРСКИ!!!
- Во курето ми пад...
- Коце!, слушај, ги поделивме кантите!, не не заебавај, дај одмори, оди лижи дупки низ Скопје. Ко пред Рамстор, ЧОЕЧЕ, ај трк, ќе ти се јавам после.
- Портирот: Коце не може, ај назад!
- Ама, не... експлозијата, мадето, летаа.. Александар, две мадињата, нели експлозијата.
- Што Александар!? Не го чепкај Алек, Премиерот ќе чуе! Ама ти бе еј, заборави што им се заколна тој ден!? Ајде рецитирај, ајде...
- Епа, Чесен тито.. ммм.. ѓубраџиски збор, кантите ќе се користат и за какање ако треба.
- Епа, да не имаш тврда столица?
Со жални очиња, о, кутрото голо грдо пајченце заплака: ама.. Никола нели Александар кантите, падна нешто во курето боли..
- Ставор.. што е работава?, се појави Алек.
- Коце имал нешто во курето. Тврди дека од експлозијата летнале мадињата на Александар; сперматозоидче му паднало во кур..
- Никола, нели, експлозијата, па лет..
- Па што чекате!, бе еј.. Ставор, ајде цицај му го!
- Чекај, чекај, од кај е он сигурен дека мадињата биле на Алек.
- Ставор, ја сум горе. Со материјалот у уста да се појавиш на трети кат.
- Ааааа... ппаааа..
- Коооце, ај седи така.. чекај да донесам некого.

Телефонски разговара, со еден, па со два, го вади и третиот, па се враќа. Коце липа, плаче, нешто му мрда низ стомак, му се шири, тестисите стануваат сиви, но курот ТВРТ! Доаѓа Протогер.

Минута и пол.

- Никола рече да му го исцицаш на Коце и да..
- Тоа треба Божиновски да го прави.. моето помна, јас имам упала на вилици, не знам! Немој другпат да лажеш и да ме викаш за вакви работи, а ја ќе дознаам наредбата кој треба да ја спроведе!
- Не, не види, наредбата ја ја пренесувам до тој што треба да ја спроведе, тоа си ти! Ти си член на И.О. и немој да лажеш дека се вилиците, ги имам твоите наоди, те болело грло, прешироко во ред, но грлото било, не вилиците, ај не лажи, дај човекот почна да се шири..

-Коце ела вамо.. Куц куц.. на! А Коце те виде некој.. вака голичок?!
-Епа, кога летав наваму, шинтерот..

Абе што правите бе, не го

Абе што правите бе, не го дувај бре Протогер, Протогер?!? Абе, тебе ти реков Стаор ни заеден, тебе..
- Нели, на вене се отесува наледбата, бе! ААА?! ГЛУШЕВ ИВИОТУ!; мрмотот Протогер, со уста полна течности се лигави, место да збори.
- Глупаци, стоко ни една, пази спермата, абре идиоти, во програмата на 173 страна, пишува: ни еден член на ВМРО не смее да има два хромозџома, идиоти, Ставор идиоту! Ти си на норма, на 39! Што си го викнал Протогер, го исклоцавме зашто сакаше да те надмине, еј, сакал 40 хромозоми.
Откога го слушна тоа, Протогер ја голтна набрзина течноста и се оддалечи од партерот..
-Абе еј, ви реков горе со течноста, рече Алек.

5 минути потоа на партерот пред ВМРО едно кученце почна да се претвора во полукоњ полумаде, да, тоа беше Коце, за жал.

- ГЛУПАЦИ, каде е спермата на АЛександар, каде е, КАДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
Стаорот го издрка на брзина на продавачката на переци од средно, го шибна во рака, па у уста и директ на лапање кај Александар.

Ех, да знаеше Никола што голта!

КРЕТЕНИИИИИ!!!

КРЕТЕНИИИИИ!!!

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото