Паркирање, градење, преминување

24.08.11 10:40

Џун Бум Парк е Јужнокорејски уметник кој денес живее и работи во Берлин, Германија. Неговото творештвоглавно се состои од видеа во кои, реферирајќи на Гуливеровите патувања, Парк си поигрува со секојдневните активности во кои наеднаш се вклучуваат џиновски раце.

На тој начин, луѓето и предметите стануваат играчки во рацете на една виша сила.

Your browser is not able to display this multimedia content.

Your browser is not able to display this multimedia content.

Your browser is not able to display this multimedia content.

ОкоБоли главаВицФото