Детална целодневна програма за прославата на ОСМИ СЕПТЕМВРИ*, 2011 година

07.09.2011 21:23
Детална целодневна програма за прославата на ОСМИ СЕПТЕМВРИ*, 2011 година

7:30 часот
молебден во соборниот храм свети климент охридски.

10:00
откривање на вистинската декларација на независноста. таа шо мислиме дека постоела уствари комунистите н
è лажеле. новата декларација е напишана со онаков црковен фонт. се споменува ГОСПОТ, александар, вмро, идентитетот, груевски. МАЌЕДОНИЈА со Ќ.

12:00
егзекуција на предавници на повеќе локации. стрелачки вод позади куќата на мајка тереза, набивање на колец на камени мост, бесилка кај собрание, клада кај МЕПСО.

13:00
пауза за ручек. се врти ДИНОСАУРУС на ражен. http://www.okno.mk/node/13256

15:00
гледање басќет. не утакмицата у живо со грузија, него реприза на победата над грција. преправање дека е нешо као реванш у живо.

17:00
прославување на победата над грција. последна проба на фонтаната на воинот на коњот. се дојадува диносаурусот.

18:00
тоа шо више го знаете: "Трајко Вељаноски [...] Декларацијата [...] Гардата [...] свечено дефиле [...] новиот Музеј на македонска борба [...] претседателот [...] театарски ораториум „Непокор“ [...] Армијата [...].

исто: Покрај спомениците на плоштадот ќе стојат актери во костими за да ги симболизираат историските периоди во кои живееле соодветните личности [покрај гемиџиите ќе има бомбаши самоубијци, покрај самуил друштвото на слепите, итн] "учество на илјада деца," "музичко-сценски спектакл „Македоуниум“"

 

20:00
обраќање на ПРЕМИЕРОТ. доаѓа со позајмениот точак. заправо, долетува со точак од небото, како во филмот Е.Т. [полетал од новата писта на аеродромот АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ]. во корпата, место Е.Т. го носи ИДЕНТИТЕТОТ на маќедонскиот нарот. идентитетот е замотан во знаме со сонцето од верѓина.

премиерот слетува покрај фонтаната, и после кусиот говор, го положува идентитетот во неа. одеднаш фонатаната почиња да свети и да прска.

доаѓа дедо стефан и кажува молитва.

александар оживува. му се обраќа на народот. зборува на античкомаќедонски, а преведуваат тентов и бошевски.

иде дедо стефан, ги прска со света вода и другите споменици. еден по еден оживуваат.

мала тензија настанува кога јустинијан се обраќа на грчки, а гоце и даме на бугарски.

за да се надмине тензијата, александар ги поканува останатите јунаци да свртат едно оро. машко оро, пошто сите се мажи.

спомениците играат оро. тешкото. александар го води, и мафта со мечот.

одеднаш, одкај улица маќедонија се слуша татнеж.

ами тоа сите багери, ваљаци и булдожери да станале трансформерси, и оживеале. доаѓаат, и тие се фаќаат на орото.

нов татнеж. двокатните автобуси исто оживеале, и тие на орото. и хеликоптерите. сите играат оро.

татнежот предизвикан од "тешкото" на трансформерсите и спомениците го потсетило народот во транс на поместувањето на тектонските плочи. солзи радосници.

одеднаш на еден трансформер пристига каролина. трансформерот се трансформира у кран и ја качува каролина на фонтаната.

фустан 350 метри, бла бла, песна. еуфорија.

завршен чин:
ЕКСКЛУЗИВНО ОБРАЌАЊЕ НА ГОСПОТ БОК.

госпот бок се симнува помеѓу маќедонците. од фонтаната почиња да прска ЛАВА. од гомноскоците у вардар исто. пареа и чад насекаде. пискотници. небото е црвено. прамаќедонците се потсеќаат како било кога светот настанувал, кога континентите биле едно.

госпот бок ја кажува маќедонската молитва.

останатото е историја. светот ќе зборува за нас во суперлативи.

--

* во случај на дожд, осми септември ќе се одржи на 15ти септември. значи деновите во септември во тој случај ќе идат 6, 7, 15, 9 ... 13, 14, 8, 16.

Монтажи: Александар Јосифовски

пародијава е живо срање

пародијава е живо срање

ти изеде две половини и

ти изеде две половини и половина од мојата половина, рече пастирот.
а ја изедов половина и другиот дел од мојата половина, рече стаорот.
а ти го лапна цел иако знаеше дека и со пола..
неее, ти го лапаше до пола кога ја почнав од пола.
ама ти пред пола..

тука престана дисуксијата за лапањето спротивен кур и се префрли на тврдо лапање со јазици, лижење и петинг по пениси и шупаци. стаорот се одлучи да тргне во напад и го сврте педерот го фати за половина и прво го испроба со тврда тупаница во влажниот шупак, длабоко. ја извади и додека да трепнеш пастир стекаше, се држеше со една рака за владиниот кабинет додека стаорот му влегуваше и му излгаше.

фашистички педери маму им ебам.

Ова е ескалација на едно

Ова е ескалација на едно лудило.

Окно е еден од ретките

Окно е еден од ретките примери дека земјава не е скроз сосем непоправливо засекогаш и заувек отидена у курац.
Нека не ве дестимулира, мили Окнаши, што толпата е здрмана од лудило и што мафијаши сркаат од лудилото (ко од отворени лобањи на живи мајмуни, што се сервираат во одредени ресторани, на специјални маси што имаат дупка во средината, кајшто се става отворениот мозок на мајмунот, за сркање).
Ќе помине, еден ден, и лудилово. И тој ден, колку за ориентир низ времињата, ќе се бараат мижуркавите светленца што зрачеле во некогашниот мрак (т.е. денес). И Окно тогаш ќе може да се гордее, нормално. Ко што и денес се гордеат со Окно нелоботомираните, оние на кои лобањите не им се отворени (за со лопата унутра да им се ушприца идентитетот ко цемент).
Кај и да е, нек ви е среќен празникот и вам, Окнаши, и да траете бар исто толку ко мајка (диносаурус) Маќедоња, па и више:)

Да. Земјава не е отидена во

Да. Земјава не е отидена во курац али гргара дефинитивно е.

И всушност сосема дестимулирачки е кога ќе помислиш дека време е нешто да се смени, а во меѓувреме си наишол на толпа фраери кои размислуваат како гргара и те плеска сурова реалност у фаца и си викаш па јбг можда моменталното зло е помало.

бандава прави помало зло

бандава прави помало зло отколку луцидните, ебачки текстови на гргара?!? се слушаш ли што зборуваш? ова дури нема ни...

Урнебесно смешно!

Урнебесно смешно!

Урнебесно смешно!

Урнебесно смешно!

leleee... abe cepki sme si

leleee... abe cepki sme si neli? :D

вуна за све го бива и за

вуна за све го бива и за пародии и за оние "озбилнине" текстови за антиката у кој што кења како 170 годишен нелустриран академик од МАНУ а на крај ништо не кажува али затоа има библиографија брате колку цел текст. Реченичка од ваму, фора од таму и бап анализа. Не анализа, АНАЛизиште! како што доликуе на соросов постдипломец каков што е Вунениот. Нема везa продужи и понатака да се глупираш ко у старите добри времиња кога милениумскиот крст го споредуваше со фалус и кога повикуваше да се руши или кога го гнасиш Велигден со вакви пара хихирику вести.тоа само збори за твојата фрустрација, која пријателски кажано, не можеш брате да ја лечиш со тоа што ќе се подебаваш со твоите сограѓани или па со јадење кило чоколади на ден. Порасни Ленке порасни!

Силно! :) Браво!

Силно! :) Браво!

Срамота, На ова ли се

Срамота,
На ова ли се радувате бе нихилисти. Кој сте. од кај сте и ... КАДЕ бре ...

каљопа непокор ќе пее 20

каљопа непокор ќе пее
20 гоини државност
20 години вечно име

драмски ќе ја пушта фонтаната воин на кол
забавна и народна естрада ќе пее во исто време
стиховите ќе ги преведуваат хорови стаорци
џајковски ќе се гали со пројковски
единство на минатото сегашноста и иднината ќе се спои во
радување на сегашноста
знаменосен ред ќе оди зад 10000 голи деца
ќе се веат и други работи
во пустинска и воена униформа
волци со специјални антитероситички и урбани униформи
ќе летаат со ми 24 хеликоптери и ќе пукаат 12000 плотуни се додека замислените цели не се трансфрмираат во физички цели

ќе има срање, на кратко.

државност под едно сонце, да те ебе пастир.

џокица ќе стигне пред собранието и ќе ја извади декларицијата и ќе ја даде на гардата, пред плоштадот, близу портата, кај музејот на жетвата, ќе му ја даде на хорхе, кој прв ќе го положи животот иако тоа не изгледа сега така, тоа ќе се глеа на лице место, како му течат лиги од неговото вмрофско безделничко неверство во госпот, потоа лиги врз ораториоум за нигде, непокор траор парите се отепувачка и други раскази, со почитување на независнота, а армијата хероите и прославата ќе продолжат каде музичко сценски 300 изведувачи, балет како лет, прелети други, танец самец и мамец, 30 изведувачи луди и глупаци и други 40, владата, власите лобито и педерите и пастирот ќе зборуваат за песната специјално за овој ден какана, а потоа рембрандт, шуле и други идиоти до доцните 90, изведувачики песни ќе глупираат како што гледате се до почетокот на прослатата додека од 88 општини сите не дојдат у центарот на црната дупка, а сите без пари ќе дојдат нигде како и секогаш и сите овде за све што ќе се случува, целиот пастриски настан од центарот ќе..

говна,
на кратко.

Абе соросОВЦИ ќе пукнете од

Абе соросОВЦИ ќе пукнете од мака што народов е трезвен и си ја сака Македонија како никогаш.

Ајде забришете си ги устињата од лижење газови и јадење гомна и оставете ја власта да го работи она што и е работа - да ги исполнува желбите на македонскиот народ!

П.С.: Македонија, македонски, македонци!!!

...го сакале вие тоа, или не....

ти мене за македонија тикво

ти мене за македонија тикво една смрдена.

ВОИНОТ НА КОЛ ха ха ха ха ха

ВОИНОТ НА КОЛ
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
одлично :)))))

Фрустрации без граници.

Фрустрации без граници. Текстов е тешка бљувотина, а на тие што величаат вакви смрдени “пародии“ им посакувам уште поголеми фрустрации како поттик за уште поглупави и вака неуспешни “пародии“ во (не)кариерата. Макдеонијаааааа вечна!

Мене баш ме насмеја. Мило ми

Мене баш ме насмеја. Мило ми е што Македонија сеуште има луге што мислат. Поздрав до Окно и нека ви е честит денот на независноста.

Ова ако е смешно... Едно е да

Ова ако е смешно... Едно е да мислиш, сосема друго е да немаш почит кон никој и ништо. Значи овој текст е тотална утка. И како текст, а да не спомнувам колку е безобразно да плукаш земја, народ, религија... се. Не се работи само за лаење против владава. Ова веќе е тотално непрокопсано, а авторот, кој не се потпишал со цело име и презиме, очигледно си има проблем со себе и нека не се самопрогласува за гласноговорник на Власите. Тотална утка на уредникот.

ФИРОМ ќе се распадне, оти и

ФИРОМ ќе се распадне, оти и ваква каква што е ТАЌИДОНИЈА (таќи од албанскиот „да ти ебам“ - донија - као сакаш толкувај сељаку) не ја бива.

Од одборот на соросоидите во репубљик таќидони.

А која е мерката за починт

А која е мерката за починт драг мој/а Elik? Ние сме веќе до гомна во гуша до такви како вас-патриоти!

Одличен текст! Слатко се

Одличен текст! Слатко се изнасмеав... но за кратко, во лудилото ме враќа преносот на МРТВ и бапчор-техничот "Земјо Македонска".

Супер текст!

Супер текст!

Тих бре Вуне, а можеше да

Тих бре Вуне, а можеше да станеш пославен текстописец и од Ниче Димовски, МРТВ гарант ќе пуштеше уште еден оглас за прием 300-400 независни интелектуалци и ќе му го ќареше терминот на Томиќ, а Марија К. ќе направеше ударен прилог во Дневник 2 за тоа какви авангардни античкомакедонски експерти имала. И шо, од водоскоците летале гомна, еми кај тебе у клозет трендафили да не цветаат, тоа ти е бе уметнички правец вмрореализам, додуше уште неприфатен во меѓународните масони и евреи, ама целиот свет потекнува од Македон и тоа е доказ дека оваа уметност ќе блесне некад и покрај сите заговори против нас.

Aj procitajte go komentarot

Aj procitajte go komentarot na drugarot Koba na vesta od koja boli glava - ,,Kran za Karolina”. More, lopovista oknaski! Ke ve tuzam. Mi go upropastivte umetnickoto delo.

Vie ste diskriminatori, a se

Vie ste diskriminatori, a se kriete pod platnishteto na borba za nedeskriminacija!!!! Branite navodno, chovekovi prava i pravo na slobodno izrazuvanje i mislenje, a vsushnost plukate po se shto e razlichno od vas, od vasheto mislenje i izrazuvanje!!!! Chovek koj e vnatreshno sloboden od predrasudi i koj go pochituva sechie pravo NIKOGASH nema da si dozvoli da ismeva, da kritikuva i ponizhuva!!!! Znaete da mislite zatoa shto toa ne se uchi, ednostavno chovekot e roden so sposobnost za mislenje, no za da se dostigne vistinska sodrzhina vo mislenjeto potrebno e mnogu rasuduvanje, chuvstvuvanje, chesnost i pravednost!!!! Shto da se kazhe drugo za vas osven deka ste zalutale!!!!

Ne me cudi komentarot na

Ne me cudi komentarot na kurencemalo. I jas da imav malo ke se frustrirav.

Your cranium must be

Your cranium must be protecting some very valuable brnais.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото