21. Хумор

01.07.2009 12:47
21_d_h_152.jpg

Комунизмот не ги сакал вицовите - во времето на Сталин околу 200.000 луѓе биле затворени поради кажување вицови, но хуморот се чувал како оружје за себеси. Извадок од „Комунистичка интима“ Јасна Котеска, Темплум, Скопје, 2008

Комунизмот не ги сакал вицовите - во времето на Сталин околу 200.000 луѓе биле затворени поради кажување вицови, но хуморот се чувал како оружје за себеси. Извадок од „Комунистичка интима“ Јасна Котеска, Темплум, Скопје, 2008

Слични содржини

Живот / Теорија
Живот / Теорија
Живот / Теорија
Живот / Теорија

ОкоБоли главаВицФото