Индустриски лузни

23.11.11 15:29

„Industrial Scars“ (Индустриски лузни) е еколошки фотографски проект преку кој американскиот фотограф Џ. Хенри Фер ја истражува разорната сила на потрошувачкото општество, кое е гладно за суровини.

Фотографиите се снимени од воздух, односно од авион, а прикажуваат еколошки катастрофи и хаварии предизвикани од дупчење на нафта, вадење јаглен или руди од земјата, како и уништени земјоделски површини.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото