Цвеќиња за мене

03.01.12 10:46

„52 bunches of flowers I bought myself“ е серија фотографии на Џулија Шауенбург. За овој проект таа во текот на цела една година секоја недела си купувала различно цвеќе и потоа го фотографирала додека ја губи својата свежина и виталност.

Шауенбург (1978 г.) е родена во Хамбург, каде што и се образовала, а денес живее и работи во Австралија.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото