Гана

06.02.12 10:42

Денис Дале (Denis Dailleux, 1958) живее во Каиро, Египет. Неговите фотографии делуваат смирувачки, но истовремено бараат огромен напор од гледачот кој треба да се посвети на скриените детали.

Неговата страст кон луѓето го охрабри да ги портретира жителите на африканската држава Гана, сакајќи да ни го доближи тој далечен свет барем за кратко.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

 

ОкоБоли главаВицФото