Подзаборавени светови

07.02.12 15:01

Клодин Дури (Claudine Doury) е француска фотографка која моментално живее и работи во Париз. Има освоено бројни награди за своите фотографии (наградата Leica Oscar Barnack  во 1999, наградата World Press во 2000 и Prix Niepce во 2004). 

Има објавено и неколку книги со фотографии, а во изборот што го направивме таа се обидува да ни ги доближи изгубените и подзаборавени светови на неколку азиски земји, меѓу кои се Казакстан, Узбекистан, Киргистан, Кина, Таџикистан и други.

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото