Оживеана слика на Ван Гог

15.02.12 11:35

Грчкиот уметник Петрос Врелис кодираше интерактивно светлосно и звучно шоу во сликата Ѕвездена ноќ (Starry Night) на Ван Гог - шоу кое може да се контролира со вашите прсти.

Со само едно движење на раката можете да управувате со протокот и насоката на боите од сликата, истовремено создавајќи музика по своја желба. За да ви биде појасно за што станува збор, погледнете го видеото.

ОкоБоли главаВицФото