Солунски атентатори во Скопје

03.03.2012 13:40
Солунски атентатори во Скопје

Сите пратеници можат да добијат официјални податоци за нивото на влагата во атмосферата на женското меѓуножје, ако пред Комисијата за верификација на фактите изјават дека тој интерес нема да ја олабави нивната посветеност во битката за идентитетот. Какви есемеси, какви наташки!? Македонецот на кој женската влага ќе му го исуши идентитетот е мртов Македонец, натрапник без дефиниција, причина за траума на жената која не знае да каже кој факинг манијак ја работи во дадениот момент.

Освен пратениците кои живеат во хармонија со христијанската вера. Тие можат да добијат такви податоци само за сопствените жени. Степенот на влажноста на христијанката во брак, како што знаеме, може да се зголемува, но не како израз на сексуалната желба, туку само по линија на задачите што Македоноидката ги има во врска со иднината на расата. Макар што има каноници кои тврдат дека само Светиот дух може да ја намириса женската влага во вистински момент и дека тој е тој што е овластен да влага и да врши репродукцијата на македонскиот човек, а не демохристијанските другари и другарки во нечистотијата на сексуалниот однос. Па, тоа нашите деца го учат на часовите по веронаука.

Христијанството е апотеоза на сексуалната апстиненција, вера на откажувањето на човекот од својата божествена природа, вера која што оноземското спасение го дава како груевистичка субвенција на секој човек што ќе прифати да си го претвори овоземскиот живот во срање на откажувањето и мачеништвото. Преродба која понекогаш ве идиотизира како услов, а понекогаш како резултат, но ве идиотизира задолжително.

Таа доктрина е во судир со основите на биологијата и на физиологијата и по таа линија е армирана во основата на лицемерството и на моралните застранувања на човекот во поширока смисла.

Во таа чудна чудоредна поставеност, Наташка може да наебе не само во сексуална туку и во верско-доктринарна смисла ако во меѓувреме не успее да докаже дека му е сопруга на портокаловиот пратеник и дека била возбудена со искрена намера да роди уште еден припадник на светата раса на Македоноидите, а не да му се предава на луциферскиот чин на свршувањето. Ама, нема. Денешното христијанство е мала машина за климатизирање на моралниот и сексуален бордел во кој современиот Македонец општи самиот со себе, а не филозофија на строгиот живот. Ситилајт на кој куплерајот се огласува како центар за масажа. Театрален конзервативизам како икона што е натопена во мочката на распекмезениот хедонизам.

Во делот на одговорноста што го покрива верата и пратеникот со ајфонот за производство на женска влага, ќе се спаси. Дури може и да напредува. Како народен претставник и овца во стадото Христово, за доктрината на верата тој е жртва на ѓаволската магија овоплотена во женското тело на една вештерка што случајно се вика Наташа.

Човекот, меѓутоа, може да настрада по политичка линија.

Нема секс за припадникот на револуционерната каста што Господ ја облагородил со мисија да прероди едно заостанато општество. Воздржувањето, самодисциплината и самоконтролата се принципелно прашање. Пекиншката пророчица му рекла на Џингиз Кан дека светот нема да може да го освои ако не е спремен да ги потисне сексуалните импулси. Апстиненцијалниот режим бил важен морален принцип во народноослободителното движење на партизаните. Спортистите знаат да се воздржуваат од секс пред важни натпревари. Црквата Христова ја врзува сексуалната апстиненција со мисијата и доктрината на верата и преку разни институти, целибатот, меѓу другите, ја практикува таа определба имајќи предвид повеќе идејни организациони и материјални мотиви. Се разбира, кај сите световни и свети режими кои што го пропадуваат сексот се јавуваат понекогаш дури и монструозни изблици на потиснатата природност која знае од човекот да направи невиден насилник, но низ историјата на цивилизацијата останува да се провлекува, како многу важен чинител, ставот дека мисијата која бара зголемен духовен и физички напор не оди заедно со задоволувањето на сексуалниот мерак.

Јас имам впечаток дека владејачката партија на идеен план се празни приближно онолку колку што на материјален (и сексуален, зошто да не) план се полни. Тоа е една многу стара формула на поразот. Римјаните го освоиле светот како пешаци, а го изгубиле како коњаници. Така ќе биде, односно на некој начин, веќе е, со нашите драги комити и комитки. Провинциската екипа што ја освои власта со силната енергија на сопственото ништо ќе се симне од власта под неподносливиот товар на материјалното и сексуално исполнување. Се разбира, кулисите на преродбеничката претстава ќе останат уште некое време, ќе останат и многу од актерите, но од типот кој се интересира за влажноста на Наташка во моментот кога Бранко може да му протне некој закон за разнебитување на Македонецот, кога не се знае дали самата Наташка е некоја Бранкова или Грчка шпијунка, која има задача од нашиот јунак да направи македонски Профјумо, од тој, значи, човек, комита повеќе не бидува. Револуцијата се исцрпува во моментот кога во јавниот дискурс не можете да ги хармонизирате, на пример, битката против абортусот со меракот да изебете сè живо и диво. Револуционерот тука се претвора во манијак, а манијаците не ги сака дури ниту инфантилизираниот македонски народ.

Убав е споменикот на солунските атентатори. Но, не смееме да застанеме на тие окаменети интерпретации на нашата славна историја. На Фејсбук предложив на лажно име да изнајмиме дуќан во подрумот на Сити галеријата во Скопје, да ископаме тунел до темелите на Грејтот, да оставиме две-три лесни полнења со барут, да ја запалиме барутната линија од дуќанот до крајот на тунелот, да си ги собереме парталите и да појдеме на кафе во „Тренд“. Кога Букефал и Воинот ќе фатат да пропаѓаат во големата дупка скриени во огромниот облак од прашина, ќе можеме да се почастиме и со по еден „Чивас“.

Идејата, се разбира, е да го свртиме вниманието на Европа на неиздржливата ситуација во Македонија. Ја имаме истата благородна идеја како и нашите гемиџиски браќа од пред 110 години. Споменикот на Александар е репрезентативен објект, симбол на режимот од кој сакаме да ја ослободиме страдна Македонија. Солунските атентатори можеби би копале тунел под Вардар до новата зграда на Уставниот суд, но сигурен сум дека би посакале да ги почешаат и копитата на најславниот коњ во светската историја. Така што може да се рече дека ние како Скопски солунски атентатори црпиме инспирации од нашето богато културно, духовно и револуционерно наследство.

Сакам да ги предупредам пријателите на уште еден феномен: вмровски пицајзли висат на гениталните влакна на Револуцијата како на прашумски лијани и во улогата на мали тарзанчиња скокаат од сајт на сајт оставајќи ги своите ситни исероци. Јас предлагам да ѝ ја избричиме на Револуцијата. Портокалова. Нема друго.

Извор: globusmagazin.com.mk

Колажи: Макс Ернст

Хахахахахахаха...

Хахахахахахаха...

Простете, ама ако ОВА не е

Простете, ама ако ОВА не е сексизам, тогаш што е?!
Вие сте господине фашист!!!
Немате ЕЛЕМЕНТАРНО почитување за родот кој не е ваш!
Ова јас ќе го преведам и ќе го пратам на СИТЕ феминистички и левучарски сајтови, за да видат ШТО ВСУШНОСТ се објавува во сенката на "Македонска левица"!
Фрустриран фашист сте господине и треба да признаете!!!

"The lower the perception of

"The lower the perception of reality, the greater the need for violence", Radomir Konstatinovik wrote.
Again, just as immediate before and in the aftermath of Bucharest, we are witnessing the internalization
of destruction, public speech being reduced to ruthlessness, permanent expansion of hate speech,
labeling and enemy pursuit. We firmly believe that such tendencies, asperity, stupidity and deafness to
difference are more efficient in annihilating us as a nation than the foreign non-recognition."

Od deklaracijata " Disorder can not be order" potpisana od avtorot, izdadena od Foundation Open Society Macedonia. Hipokrizija do nevideni razmeri.

@soros I'm sorry that my

@soros

I'm sorry that my comment couldn't be in context, since I'm not acquainted with the "Author's" book, but my comment stands: THIS MAN IS A FASCIST - AND MACEDONIANS KEEP HIM IN THE LEFTIES PAPERS AND PORTALS! I'D SAY IT'S THE USSR/SFRY TYPE OF BEHAVIOR ALL OVER AGAIN, KEEPING THE SAME LOCALS (well KNOWN PROPAGANDA ACTIVISTS) ONLY TO GIVE THEM ANOTHER MASTER (other than Moscow/Belgrade, that is).

It's a fine line between fascist and Stalin, but in Macedonia - that line is crossed I'd say!!!

Батка, ти да не си проголтал

Батка, ти да не си проголтал по грешка некое УСБ или процесор? Па се растопиле алкалните батерии унутра и те дрма некоја чудна грозница на киборг, осеќаш?! Или Американциве поткожно нешто ти уградиле, а ти си се обидел со зуби да го скинеш и си напраил беља - се’ растекло и те полудело. Иди кај некој аутомеханичар, батка, и барај помош за твоиве проблеми, пред да те лоцираат американскиве беспилотни летала и пред да те претворат во уште една јадна мрља. Иди полечи се, иди поправи се.

Усб-ето нема батерии бе шупак

Усб-ето нема батерии бе шупак еден џд

Потковај се малку со бејзик знаења за технологија пред да нашишеш некоја глупост со епски размери

И башка досаден си копирањето на овој коментар од други текстови на порталов.
Биди креативен и смисли нешо ново :P

Сакам да ги предупредам

Сакам да ги предупредам пријателите на уште еден феномен: вмровски пицајзли висат на гениталните влакна на Револуцијата како на прашумски лијани и во улогата на мали тарзанчиња скокаат од сајт на сајт оставајќи ги своите ситни исероци. Јас предлагам да ѝ ја избричиме на Револуцијата. Портокалова. Нема друго.

"The lower the perception of

"The lower the perception of reality, the greater the need for violence" - Soros

Ало Пацифисту, ова што го

Ало Пацифисту,
ова што го пишува Тричко нема ама баш никаква веза со сексизам, но она што го објавува вашиот Латас дури подлежи и на кривична одговорност.
Па човекот на насловна страна објавува дека студентките по домовите се проституираат за две тегли ајвар!!!

"За сексуално задоволство има девојка и "за две тегли ајвар", а има и такви кои се сметаат за елитни проститутки, Освен кеш, студентките сакаат и скапи подароци и луксузни вечери и одмори, во зависност од клиентот. Така изгледа ценовникот на станарките во студентските домови во Скопје, кои до плус пари доаѓаат преку најстариот занает на светот" ( Вечер,01/03/2012)

Прочитајте го целиот текст, оваа може да остане неказнето само во МК!!! Човекот ги спореди студентските домови со бордели и студентките ( од вантрешноста се разбира) со ороспии, изложувајќи ги на опасност од потенцијални "муштерии" кои се разбира во секое време можат да дојдат по услуга.

OK. I'm being told that

OK.
I'm being told that (because of Makedoncki Raboti) I'm being (strange enough!) being labeled "a VMRO supporter". I'm not of the sort! Democracy has my support!
The man (you may call him a journalist if you wish) is using pejorative comments about members of the opposite sex! I already have some people's reactions, but will publish them as soon as I have more analysis on the subject.

Point stands, people in Macedonia don't know left from right, and CERTAINLY don't know of European values!!!
Why are you so keen on joining the EU then?!

My God! No comments from the

My God!
No comments from the people who run this site!
You guys are against everything democracy stands for!

I brought to your attention the sexist (well, to say the least) stance of your "journalist"! And your response is "ignoring the facts"!

Wake up!
This isn't European values!
This "journalist" (who obviously can not get any action on a Friday night) is making women feel second class citizens with his remarks. And why are you tolerating (t)his stuff?

Батка, скроз те разбирам. Ти

Батка, скроз те разбирам. Ти си стигнал, така отшрафен, весело и полетно, до дното. И си викаш, брао за мене, конечно цврсто тло под нозете. Пушти се слободно - те држиме.

Well, I don't know if I'm

Well, I don't know if I'm "lost in translation", but from what I reckon, you may need some professional help (from a psychiatrist).
Not a professional opinion, but one based on common sense. Especially, since your comment has no meaningful inside on any point of the discussion.
Please, let people who actually have something TO SAY post here. I'm not one of your VMRO or SDSM puppets!
I care about the TRUTH, and DEMOCRACY!

@Pacifist, The reason is very

@Pacifist,

The reason is very simple. Nobody reads this site except the people who write the articles. They are the ones who respond to themself as well. My curiosity here is same as of a person who goes to a Zoo garden, and studies the behavioral pattern of the animals. There is one difference though. The writers of the articles here imagine that they are in prison, it adds up a dramatic note to their "sufferings", where poor animals in Zoo gardens are really deprived from their freedom. For these people here even if you show them wide open door to the " freedom" , they will decide to stay inside "locked", since that is their natural environment.

Пацифистот е толку длабоко во

Пацифистот е толку длабоко во право што живее во дупка!

Е, Пацифист, стварно имаш

Е, Пацифист, стварно имаш право, Клептон е бог, Ѕинго е педер, живот је море, Ана воли Милована итн., скроз имаш право, стварно, ама види кај ти се одтркалале шрафчињата-бисерчиња што ти ја држат матичната плоча у комад? Ај жити се’, пробај среди се, поправи се, жмигаш лошо, ко пред распад, страв ми е да не прегориш скроз од оваа титанска интелектуална борба...

@ soros I feel I should thank

@ soros

I feel I should thank you for that meaningful comment.
If you only knew how much you surprised me!

kako si glup kako si ohol

kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudiš o mojim osjećajima
kako si ružan
u svojoj nezrelosti dragi moj
izvještačen
bijesan
neshvaćen
na tvome licu praznuje veliko ništa
i da živiš tisuću godina nećeš uspjeti
daleko si ti od istine
(Branimir Johnny Štulić: Daleko od istine, 1981)

Skender Kulenović би му рекол

Skender Kulenović би му рекол на Пацифистот: “Nije rupa u planeti, no je rupa u pameti!”

@ soros Perhaps you "shine a

@ soros

Perhaps you "shine a light" here, "soros", since I was about to give up on defending Macedonians on the "name issue" with the Greeks.
Quite a few of my Greek friends aren't exactly on the same page with me, given that I support the Macedonian position.

I've been told that this site is "as left as it gets" in Macedonia, but people commenting (not to mention the w/masters) haven't got a left bone in their body!

@ Pacifist I am glad that you

@ Pacifist

I am glad that you didn't need much to figure out the "leftist" in Macedonia, and why the "right" will be on power for a long time. Fortunately there are on the right side with the name issue, which is much more "left" than these people will ever be. Through the name issue the "right" in Macedonia opens so much on the human rights and human liberties, than I don't know if someone could define them as "right", based on the traditional left-right division.

Paradox , but true.

Oh my... I'm told that people

Oh my...

I'm told that people (in lack of individual opinion) are actually quoting Bosnian poetry?! Is this true???

If it is, my question is: do Macedonians have no poetry of their own?
Do they have to use other people's verses?

Have you such a low self esteem?
What do you stand for?!
Being against a cause doesn't really define you!
What are YOU FOR?!

My final comment (since none

My final comment (since none of the writers/"journalists" is replying to me) is this:

I couldn't care less about your political divisions!
I have NO interest in Macedonian parties!

Having said that though, people who write and comment on this site are no lefties!
These people are closer to fascists!
You may suck on European funds (Can't claim it's a fact, take this as "hearsay") but even so - you guys are a disgrace to human rights!

You only care about politics, NOT about wrong or right!
I now understand why nobody in the EU recognizes Macedonia under its constitutional name!
It's because they have emissaries here!
And these people see what a mess the political spectrum is!
You are your self's worst enemy!

Don't blame Greece!
Blame yourself!

And the people like the ones moderating this web page.

Дечко, ти си луд ко струја.

Дечко, ти си луд ко струја. Некој горе рече, ти паднале шрафчињата-бисерчиња, ти се растурила огрлицата (на самоконтролата) низ патос. Собери тоа деловите, поправи се, среди се. Тотално си убутан во циркуларен круг, сам си фантазираш сам си збориш. Кому му се обраќаш?! На стаклените перли кои те отсликуваат (оттркалани под кревет)? Ти си пример, батка, вака растурен, дека мозокот е составен од ќелии. Да не речам, од самици. Смири се малку, ресетирај се, да не ти излезе Меглена па тек тогаш да видиш што е фашизам, што е горда македонска нација итн.

Well, strange enough...I'm

Well, strange enough...I'm now forced to contact the relevant human rights authorities that are concerned with gender abuse.
So all this "you're confused" comment will have to be judged by the OCSE and the Soros Foundation (which obviously is supporting this site). I want to see just how confused I really am.
Thank you for making me take the right step!
I cheer to that.

Oh, I've saved this article

Oh,
I've saved this article for reference...
Just so you know...

E, ne boj se upale mozga,

E, ne boj se upale mozga, Pacifist, slobodno možeš glavu pod studenu vodu, pa na promaju. Samo - pazi krajnike.

Nego, čuj, da nije tvoj problem u ovome?

Toalet. To je zaseban deo sobe, pregrađen i bez krova. Ne znam kakvi su WC-i u drugim sobama, ali ovaj naš se odlikuje kineskim mučenjem. Ne mogu još uvek da dokučim da
li je i kojom tehnikom to moguće izbeći, ali tamo ti tačno na teme i u jednakim razmacima kaplje, fino, kap po kap. Ne znam koju su tečnost stari Kinezi koristili za mučenje, ali sam ubeđen da bi se silno obradovali ovoj inovaciji. Kod nas kaplje prirodna voda iz WC-a sa gornjeg sprata, tako da i Zef i ja s ponosom možemo da konstatujemo: sve što je ljudsko pada nam na pamet.
Znači, Pacifist, jel ti nešto kaplje na glavu?!

Pacifist was meanwhile

Pacifist was meanwhile getting crazier all the time. He saw eleven moons in the sky over the new museum of national pride . The next morning, he saw a huge duck directing traffic
at the intersection of Arsenal Avenue and Old County Road.
He didn’t tell anybody what he saw. He maintained secrecy.
And the bad chemicals in his head were fed up with secrecy. They were no longer content with making him feel and see queer things.
They wanted him to do queer things, also, and make a lot of noise.
They wanted PACIFIST to be proud of his disease.

Добро сеа, Килгор, ми

Добро сеа, Килгор, ми разјасни. Ти си разумен аспект на работиве. Затоа би те замолил да му го објасниш текстот на Тричковски на кутриот Пацифист. Ми се чини дека не ги конта ирониите, не знам дали ради лошиот македонски или некои други инсуфициенции, главно одлутан е во некои сосема аутистични насоки и изгубил контакт со Хјустон.