Летечки куќи

03.07.12 11:41

Лорен Шехер (Laurent Chehere) е француски фотограф. Сака да ги истражува градовите, предградијата, селата, како и да ги истражува сите полиња на фотографската уметност.

Се интересира за архитектурата, па оттаму и потекнува проектот „Flying houses“. Преку овој проект Шехер сака да ни ја прикаже нивната скриена убавина со тоа што ги „вади“ од нивната анонимност.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото