„Автопортретите“ на Џилијан Веаринг

23.07.2012 13:53
„Автопортретите“ на Џилијан Веаринг

Џилијан Веаринг [Gillian Wearing] е современa британскa уметницa, коja главно користи фотографија и видео за да ги долови аспектите на животот. Од нејзиниот обемен репертоар, ви претставуваме дел од серијата автопортрети-фотографии со маски. Серијата се состои од рекреирани семејни фотографии, со рачно изработени маски. Таа самата позира во улога на нејзината мајка, татко, брат, баба и дедо... Има нешто исклучително интригантно кога делото ќе си го наречете „Автопортрет во улога на мајка ми“, нели.

Повеќе за Џилијан Веаринг можете да најдете овде.

Слични содржини

Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност
Фотографија / Живот / Уметност
Фотографија / Став / Уметност
Активизам / Фотографија / Уметност
Фотографија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото