Зошто сум антифашист

15.10.2012 09:26
Зошто сум антифашист

Антифашистичка акција (AntiFa) е непартиска, неверска, непрофитна, неформална група граѓани со антифашистичка ориентација која се бори против фашизмот, клерофашизмот, националшовинизмот, тоталитаризмот, милитаризмот, сексизмот, хомофобијата и дискриминацијата на која било од малцинските групи во општеството, медиумите, образованието и на улица.

„Се залагаме за општествена солидарност, заштита на човековите и граѓанските права, како и за економска и социјална рамноправост, стои во описот на оваа група граѓани на нивната официјална страница.

Потсетуваме на одговорите на прашањето „зошто сум антифашист“, кое пред околу една година екипата на AntiFa им го постави на Дарко Рундек, Едо Маајка, Дино Шаран (Лету Штуке), Срѓан Јевѓевиќ (Култур Шок), Рамбо Амадеус и на книжевникот Мишо Мариќ.

Едо Маајка

Рамбо Амадеус

Дарко Рундек

Дино Шаран

Срѓан Јевѓевиќ

Мишо Мариќ

Извор: http://antifa-bih.org/

 

Слични содржини

Активизам / Култура / Теорија
Активизам / Историја

ОкоБоли главаВицФото