КОНКУРС за РАЗГЛЕДНИЦИ! - Уште 1 ден

14.09.2009 10:24
konkurs_okno-udarna3.jpg

ОКНО распишува
КОНКУРС
за РАЗГЛЕДНИЦИ!

мотив: СКОПЈЕ
уште попрецизен мотив: ПЛОШТАД „МАКЕДОНИЈА“

пожелни мотиви : црква, џамија, споменик на Александар...

димензии: 155 mm x 105 mm

награден фонд: 1000 евра
(I награда - 300 евра; II - 250; III - 150; IV-VI - 3 по 100 евра)

вашите графички решенија можете да ги испраќате на следниве адреси:
oknokonkurs@gmail.com
културен центар Точка, Климент Охридски 15, Скопје
важно: конкурсот трае до 15 септември!

Нема никакви стилски ограничувања: дури пожелни се експерименти (цртежи, колажи, стрип, фотомонтажи, типографија итн.). Единствената стилска рамка е жанрот (медиумот) РАЗГЛЕДНИЦА (што значи: пожелни се и типографски пораки).

Напомена: Организаторот на конкурсот се стекнува со сите материјални овластувања од авторско право врз наградените дела, вклучително и со право за објавување на делата во електронски облик.

Слични содржини

Општество / Активизам / Живот

ОкоБоли главаВицФото