Дали би ја пиеле вашата отпадна вода

19.12.2012 11:56
Дали би ја пиеле вашата отпадна вода

Замисли ја следнава сцена: се подготвуваш да одиш на забава, но кога сакаш да се истушираш од тушот почнува да тече вода со кафена боја. Не можеш да ја измиеш косата со таа вода! Одиш да ги земеш твоите фармерки од машината за перење алишта за да ги исушиш, но тие изгледаат понечисти од пред перењето. И што да облечеш сега? Твојот пријател се јавува и ти кажува дека забавата е откажана бидејќи тој се разболел по вчерашното пливање на плажата. Каква штета! Вознемирен одиш во кујната за да си подготвиш кафе. Од чешмата капнуваат само неколку капки вода и ништо повеќе. Уште што ли ќе се случи денеска?

...

Упатуваме благодарност до Делегацијата на Европската Унија поради дозволата за објавување на нивното издание на окно.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
Преземи2.06 MB

ОкоБоли главаВицФото