Француски ретро анти алкохоличарски постери

03.01.2013 13:02
Француски ретро антиалкохоличарски постери

Овие француски антиалкохоличарски постери датираат некаде од првата деценија на XX век. Главниот нагласок на постерите е ставен врз алкохолот како причина за уништување на семејството, но освен тоа, пиењето е претставено и како причина за насилно, криминално, вандалско однесување, а дури и како причина за коцкање; плус, прикажани се уште неколку други штетни последици.

Како редакција нема да ги коментираме некои од сомнителниве тези и пораки и нема да морализираме многу. Само ќе ви порачаме да уживате во оваа графичка ретро-прошетка. И секако, да внимавате што правите во овие традиционално прејадувачко-препивачки празнични денови :)

Извор: retronaut.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Око / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја

ОкоБоли главаВицФото