Уметничко тетовирање на познатите свети слики и плакати

04.02.2013 09:58
Уметничко тетовирање на познатите свети слики плакати

Шпанскиот уметник Рамон Мејден користи пенкало за да ги „тетовира“ познатите пин-ап плакати, религиозните свети слики и разгледниците. Притоа, во неговите цртежи забележливи се влијанија од класичната европска и мексиканска уметност, како и од древните полинезиски и американски тетоважи.

Извор: designtaxi.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Уметност
Графички Дизајн / Култура / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност / Настан
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност
Графички Дизајн / Уметност
Графички Дизајн / Уметност

ОкоБоли главаВицФото