Élisée Reclus - Evolucija, revolucija i anarhistički ideal

15.03.2013 14:16
Élisée Reclus - Evolucija, revolucija i anarhistički ideal

Élisée Reclus (1830–1905) е еден од поважните анархистички мислители. Книгата пред вас е важна пред сè за анархистичката мисла, но е важна и во поширока теориска смисла, зашто ги преиспитува поимите еволуција и револуција. Авторот сугерира дека низ анархизмот се стопуваат еволуцијата и револуцијата.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
080-elisee-reclus-evolucija-revolucija-i-anarhisticki-ideal.pdf893.65 KB

Слични содржини

Е-библиотека
Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото