Галијана Маркова - Полигони

09.10.2009 13:51
003-Galijana-Markova-Poligoni.jpg

 

„Полигони“ е наслов на збирката прозни (плус неколку поетски, а вкупно ги има 79 на број) записи на Галијана Маркова. Станува збор за рефлексивна проза (не баш типична за македонската книжевност), или за одреден тип на фрагментизирано раскажување, толку карактеристично за постмодернистичките стратегии.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
003-Galijana-Markova-Poligoni.pdf701.51 KB

Слични содржини

Е-библиотека
Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото