ПРОЕКТОТ СКОПЈЕ 2014 – СКИЦИ ЗА ЕДНО НАРЕДНО ИСТРАЖУВАЊЕ

29.03.2013 13:49
ПРОЕКТОТ СКОПЈЕ 2014 – СКИЦИ ЗА ЕДНО НАРЕДНО ИСТРАЖУВАЊЕ

Со чест на некои исклучоци, досега не се направени многу обиди за стручна анализа на основните сфери на кои припаѓа „Скопје 2014“, а тоа се архитектурата, ликовната уметност, музеологијата и симбологијата.

Проектот не е доволно анализиран ниту од аспект на историските, социолошките и културолошките околности што му претходеле, а кои дефинитивно морале да имаат удел во неговото создавање. Книгата што е пред вас не го носи карактерот на заокружена научна публикација, туку на синопсис т.е. скица за такво дело кое би можело да се појави во иднина како резултат на едно темелно и сестрано научно истражување.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
082-Nikos-Chausidis-Skopje-2014.pdf8.08 MB

Слични содржини

Јавни Простори / Став
Јавни Простори / Став
Пара вести
Јавни Простори / Теорија / Историја

ОкоБоли главаВицФото