Хомофобија во медиумите

05.04.2013 17:50
Хомофобија во медиумите

Коалицијата за „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ подготви краток документарен филм за хомофобијата во медиумите. Со филмот се отвора темата за тоа како новинарите и медиумите ги презентираат анализите и вестите за ЛГБТ лицата, како и тоа дека понекогаш ги извртуваат фактите наместо да ја информираат јавноста.

Во краткиот документарен филм согворници се професорката Катерина Колозова, Жарко Трајаноски- истражувач и активист за човекови права, активистите од Коалицијата – Славчо Димитров и Ирена Цветковиќ и новинарките Тамара Чаусидис и Кристина Озимец.

ОкоБоли главаВицФото