Фреди Перлман - Постојаната привлечност на национализмот

24.04.2013 09:34
Фреди Перлман - Постојаната привлечност на национализмот

Во текот на 20 век национализмот неколку пати беше прогласуван за мртов. Но, денес тој е мошне жив и палав. Национализмот не го оживеа само таканаречената десница, туку најмногу таканаречената левица.

ПрилогГолемина
084-fredy-perlman-stalna-privlacnost-nacionalizma.pdf346.61 KB

Слични содржини

Е-библиотека
Општество / Европа / Свет / Теорија

ОкоБоли главаВицФото