Советски анти-шпионски постери од 1950-те

08.05.2013 10:16
Советски анти-шпионски постери од 1950-те

Една од карактеристиките кои го одбележуваат постоењето на Советскиот сојуз несомнено е и паранојата и сомничењето на разни лица дека извршуваат шпионажа. Во 1950-те години, властите сакале „едукативно“ да влијаат врз своите граѓани и преку плакати да им укажат колкава е важноста на тајните од државно значење.

Подолу може да погледнете дел од постерите со анти-шпионска содржина.

Извор: www.retronaut.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Активизам / Графички Дизајн

ОкоБоли главаВицФото