Скејтбордот во 1960-тите

11.05.2013 19:56
Скејтбордот во 1960-тите

Овие црно-бели фотографии на Бил Еприџ, прикажуваат луѓе на најразлични возрасти како возат скејтборди низ улиците на Њујорк во 60-тите години на 20. век. Тие прв пат биле објавени во Лајф Магазин на 14 мај 1965 година. Се чини дека во тоа време скејтбордот не бил резервиран само за помладите, туку за сите кои биле заинтересирани да се вклучат. Овие фотографии на Еприџ очигледно се запис на едно поинакво време во коешто скејтобордот имал поинаков статус од оној кој понекогаш го има денес.


Извор: avaxnews.net

 

Слични содржини

Фотографија / Свет / Историја
Фотографија / Квир / Историја
Фотографија / Историја
Фотографија / Наука / Око / Историја
Фотографија / Историја
Фотографија / Квир / Спорт

ОкоБоли главаВицФото