Го сакам ГТЦ

15.06.13 10:29

Манијакалната опседнатост на власта и нејзините полтрони со правење квази барокни фасади од луѓе и објекти конечно предизвика реакција и на експертски здруженија.

Здружението на архитекти организира собирање повеќе од 4.000 потписи (во првите неколку часа) против промена на изгледот на Градскиот трговски центар (ГТЦ). Во текот на масовниот протест повеќе од 2.000 луѓе направија заштитна прегратка околу ГТЦ.
14.06.2013., пред ГТЦ, во Скопје, Република Македонија

Фотографии: Ванчо Џамбаски

Слични содржини

Активизам / Јавни Простори

ОкоБоли главаВицФото