Бразилски уметници го разубавуваат Франкфурт

11.09.2013 08:22
Бразилски уметници го разубавуваат Франкфурт

Уметничката галерија SCHIRN од Франкфурт организираше фантастична кулутрна размена и повика група од 11 улични уметници од Бразил да ги осмислат и насликаат фасадите на повеќе згради во Франкфурт.

Почнувајќи од самата фасада на галеријата SCHIRN, резултатот од нивната работа е жив, колоритен и поинаков Франкфурт со бразилски дух и белег. Освен на згради, овие уметници нашле погодни места за своите мурали и на трамваите, стаклените фасади и на други места во јавниот простор.

На фотографиите подолу може да погледнете како изгледа Франкфурт по инвазијата на бразилските уметници.

 

Извор: www.schirn.de

Слични содржини

Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност
Јавни Простори / Уметност

ОкоБоли главаВицФото