Стари рекламни постери за пиво

07.10.2013 07:31
Стари рекламни постери за пиво

Денес, кога станува збор за рекламите за пиво, обично се смета дека не мораат да бидат претерано инспиративни - доволно е да се во игра мажи, спорт и евентуално некакви убави, по можност разголени девојки.

Порано, додека пазарот сè уште бил во зародиш, работите не биле многу поинакви, само што девојките биле малку повеќе облечени, а мажите нешто поголеми пијачи.

Сепак, мора да се признае дека овие стари реклами од почетокот и средината на XX век, поради специфичниот дизајн, имаат некаков посебен шмек.

Извор: e-novine

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото