Македонија има љубов за сите

31.10.13 08:50

По исценираната хомофобична атмосфера во државава, неколкуте напади, ЛГБТИ Центарот за поддршка и Хелсиншкиот комитет во Македонија, со поддршка од Front Line Defenders (ФЛД) ја изработија радио кампањата „Македонија има љубов за сите“, која пред сѐ е фокусирана на осуда на насилството и давање поддршка на ЛГБТИ луѓето.

Претставуваме и неколку видеа, кои исто така се дел од кампањата.

 

  

 

ОкоБоли главаВицФото