Чудо: Ликот на Коце Трајановски се појави на исечено дрво во Центар

18.11.2013 09:14
Чудо: Ликот на Коце Трајановски се појави на исечено дрво во Центар

Скопје, 18 ноември 2013

Чудата со појавување ликови на стебла продолжуваат да ја потресуваат Македонија. Овојпат не станува збор за Свети Никола, туку за скопскиот градоначачник Коце Трајановски, чиј лик се појави на исечено дрво во Центар.

Настанот привлече голем број граѓани, жители на Центар и околните населби и верници од целата Република, кои спонтано со автобуси дојдоа на лице место да го допрат ликот на Коце за среќа и благослов.

„Ова сигурно нешто значи. Коце како да сака да ни испрати порака дека неговото дело е врежано во секој македонски трупец. Радосен сум и ме обзема некоја божествена спокојност што имаме ваков градоначалник. Со него и звукот на пилите е како небесна музика“, рече еден од верниците кои со посебна вдахновеност гледаа во ликот на Коце.

Извор: kozanostra.net

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото