Видео интервју со Богдан Богдановиќ од 2008: „Скопје е град-личност“

11.02.2014 10:29
Видео интервју со Богдан Богдановиќ од 2008: „Скопје е град-личност“

Претставуваме десетминутно видео интервју со легендарниот српски архитект Богдан Богдановиќ, направено во неговиот стан во Белград на 28 мај 2008 година. Во разговорот кој го водат Иван Мирковски и Инес Толиќ, Богдановиќ зборува за сеќавањата на скопскиот земјотрес, обновата на градот по земјотресот, обновувањето на старите објекти, преплетувањето на финансиските интереси и архитектурата, периодот кој го поминал во Скопје криејќи се од власта на Милошевиќ...

ОкоБоли главаВицФото